2024


8η μαγιατικη Συναντηση

ΜητροπολιτικΟ ΠΑρκο "αντωνης ΤΡΙΤΣΗΣ"

Με επιτυχία διεξήχθη η μαγιάτικη συνάντηση της λέσχης μας την Κυριακή 12/05/2024

2023

10Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΧΡΟΝΩΝ Κλασσικων ΟΧΗΜΑΤΩΝ

12 νοεμβριου 2023


Η συνάντηση αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε στην "καρδιά του Πειραιά" στη πλατεία Κοραή απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και του "DESTINATION PIRAEUS"
Αυτά τα "ιδιαίτερα οχήματα",  που "καίνε " λάδι μαζί με την βενζίνη, συναντήθηκαν είπαν τις ιστορίες τους, φωτογραφήθηκαν και τα θαύμασε  ο κόσμος του Πειραιά.
Από την συνάντηση φυσικά δεν μπορούσαν να λείψουν οχήματα που δεν "καπνίζουν" αλλά η παρουσία τους μαγνήτισε τα βλέμματα των περαστικών.

7η συναντηση γερμανικων και αλλων κλασσικων οχηματων

πλατεια κοτζια 
22 οκτωβριου 2023

2022

6η μαγιατικη Συναντηση

παρκο τριτση

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η μαγιάτικη συνάντηση της λέσχης μας την Κυριακή 08/05/2022

2021

5η Μαγιaτικη Εκδhλωση

Παρόλο που οι επιπτώσεις της πανδημίας ήταν πολύ μεγάλες, η  η 5η Μαγιάτικη Εκδήλωση στο Πάρκο Τρίτση, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή.  O τεράστιος χώρος στη καρδιά του πάρκου, που μας παραχωρήθηκε από τον φορέα Διαχείρισης, μπόρεσε να φιλοξενήσει άνετα όλα τα οχήματα, τηρώντας τις προβλεπόμενες από τον νόμο αποστάσεις. Συγχαρητήρια και του χρόνου ακόμα καλύτερα!

2020

6ο ραλλυ υπο το σεληνοφωσ


2019

βολτα στο μικρο παρισι των αθηνων

βολτα στο σεληνοφως

Εικόνες απο την νυχτερινή περιήγηση υπό το σεληνοφώς.


2018

συναντηση διχρονων αυτοκινητων & μοτοσυκλετων

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η συνάντηση των κλασσικών δίχρονων αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών στην Καλλιθέα.

athens retro festival 

Η λέσχη μας συμμετείχε στο Athens Metro Festival.φθινοπωρινη εκδρομη

η Φθινοπωρινή εκδρομή μας έλαβε χώρα στην όμορφη Αιδηψο!


2017

4h Εκδηλωση Φιλοθeης Ψυχικου

Με ανάμικτα συναισθήματα για τον καιρό (βρέχει δεν βρέχει ) στην πρώτη πλατεία Ψυχικού συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 11 Ιουνίου , 27 ιστορικές κούκλες (αυτοκίνητα) από το 1953 έως και το 1992. Διασχίζοντας τους δρόμους της Φιλοθέης και του Ψυχικού προκαλώντας το ενδιαφέρον και τον θαυμασμό των κατοίκων, μετά από 40 περίπου λεπτά, τερμάτισαν στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου, το γνωστό BLUE BELL. Εκεί είχαν την ευκαιρία τα πληρώματα και οι κάτοικοι της περιοχής να δουν την έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού κυρίας Μαρίνας Νικολαΐδη με θέμα τα κλασσικά ιστορικά αυτοκίνητα.

Σεμινaριο Regularity

Μετά την προσφώνηση του προέδρου κ.Ν. Καμολίνου προς τους παρευρισκομμένους το λόγο πήρε ο συντονιστής του σεμιναρίου και γ.γ της λέσχης κ. Π. Παπαδόπουλος ο οποιος παρουσίασε τους ομιλητές Μάνο Παλαβίδη και Μάριο Ηλιού με το palmares τους.Στην διάρκεια των 2 ωρών του σεμιναρίου και μετά το πέρας του , ετέθησαν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα από τους 40 περίπου παρευρισκομμένους. Η όλη εκδήλωση ανανεώθηκε για το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου ,που θα ανακοινωθεί σύντομα και έκλεισε με μια αναφορά ότι τα ιστορικά αυτοκίνητα κινούντε με max 50 χλμ και ακολουθούν τον κ.ο.κ. Το τέλος του σεμιναρίου έκλεισε με αναψυκτικά και κοκ.

μαγιατικη συναντηση

Στην παραλία της Καστέλας την Κυριακή το πρωί περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη τους πειραιώτες! Αυτοκίνητα του παρελθόντος έκαναν την εμφάνιση τους αναβιώνοντας σκέψεις και αναμνήσεις των περασμένων χρόνων. κατά τις 10 το πρωί άρχισαν να κατηφορίζουν προς τον χώρο στάθμευσης της καφετέριας riviera 37 αυτοκίνητα , η προσέλευση του κόσμου ήταν αθρόα, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον έως τις 2 το μεσημέρι, όπου και πραγματοποιήθηκε ο λόγος του προέδρου Ν. Kαμολίνου προς τους χορηγούς μας και φυσικά τους συμμετέχοντες!

18η αθηναϊκη περιηγηση

Κάτω από τον ανοιξιάτικο και ηλιόλουστο Aττικό ουρανό πραγματοποιήθηκε η 18η Αθηναϊκή εκδήλωση - περιήγηση στις 3 Απριλίου. Οι συμμετοχές έφτασαν τα 42 ιστορικά αυτοκίνητα αρχίζοντας από το παλαιότερο LAND ROVER του 1948 του κ. Αρώνη, έως το νεότερο BMW 318 του 1992 από τον κ. Γ. Σουρή.

8η συναντηση γαλλικων

Η 8η Συνάντηση των Γαλλικών Αυτοκινήτων έγινε φέτος από την ORCA στο Μικρολίμανο. Ο Πειραιάς επιλέχθηκε, από την καλώς γνωστή Λέσχη, με έδρα το Χαλάνδρι, για την ανάπτυξη και προώθηση των ενδιαφερόντων προς τα γαλλικά Αυτοκίνητα σε νέους χώρους, με καινούργιες εικόνες και την αναζήτηση νέων θιασωτών προς τα ιστορικά οχήματα.

κοπη πιτασ

Ασφυκτιούσε η ORCA το βράδυ της Δευτέρας 16/1/2017 από την κοσμοσυρροή Μελών και Φίλων της Λέσχης, που προσήλθαν στην παραδοσιακή κοπή της Βασιλόπιτας.


Περισσότερα από 100 άτομα, μεταξύ των οποίων Πρόεδροι ή εκπρόσωποι άλλων Λεσχών που επίσης λειτουργούν καθώς συγκεντρώνουν τους φίλους των παραδοσιακών παλαιών Αυτοκινήτων, έδωσαν το παρόν, όχι σαν απλή κοινωνική παρουσία, αλλά ως άτομα που κινούνται ταυτόσημα στον ίδιο χώρο με κοινά ενδιαφέροντα, εκτιμήσεις και ακόμη περισσότερο αφοσίωση σε αυτό που έχουν επιλέξει.2016

χριστουγεννιατικη εκδηλωση

Με την ευκαιρία της Χριστουγεννιάτικής – οικογενειακής γιορτής της ORCA με πρόταση των ιδρυτικών Μελών της αλλά και με απόλυτα σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου τιμήθηκε με ειδική αναμνηστική πλακέτα ο Τίμος Τσοκανής για την σημαντική προσφορά του στην θητεία που λήγει. Ο Θηβαίος αγωνιζόμενος, γνωστός και από την Τελευταία του νίκη και την ατάκα ‘’ Οι Θηβαίοι νικούν στην Φιλοθέη ‘’, ως εσωτερικός χορηγός έχει να παρουσιάσει μια ποικιλία θετικών ενεργειών υπέρ της Λέσχης.

συναντηση διχρονων αυτ/των

Στην πλατεία του Θησείου, πλάι στον ιστορικό σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, στους πρόποδες του ναού του Ποσειδώνος, ως έγγιστα του Κεραμικού και κυρίως υπό τη σκέπη του παρακείμενου Ναού των Αγίων Ασωμάτων πραγματοποιήθηκε μια πρωτοποριακή σύναξη Διχρόνων μοτέρ, ιστορικών οχημάτων, σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα κατασκευής της πάλαι ποτέ ισχυρής Ανατολικής Γερμανίας.

φθινοπωρινη συναντηση

Μια θαυμάσια σύντομη εκδρομή στο κτήμα Κώστα Λαζαρίδη με φιλοξενία των Μελών της Λέσχης μας στο Μουσείο του «ΟΙΝΟΤΡΙΑ ΓΗ»

βολτα στη λαυρεωτικη

Ο θαυμάσιος Αττικός καιρός βοήθησε τους κατόχους των Κλασσικών – Ιστορικών Αυτοκινήτων να μετάσχουν στην προγραμματισμένη Κυριακάτικη «Βόλτα» και να ξεμουδιάσουν τα οχήματά τους, σε μια θαυμάσια διαδρομή από τη Βούλα στο λιμανάκι του Λαυρίου και εκείθεν επιστροφή στην έδρα τους. Η αξιόλογη παρουσία retro Αυτοκινήτων στη διοργάνωση της Λέσχης ORCA του Χαλανδρίου, εκτός αγωνιστικών ρυθμών, φανέρωσε τη σημαντική αναλογία φίλων των Ιστορικών Αυτοκινήτων χωρίς να προτάσσουν έστω και ελαφρά σπορτίβικο χαρακτήρα στις δραστηριότητές τους. Ακόμη η ποικιλία κατηγοριών, ετών κατασκευής, κυβισμού και εργοστασίων, φανέρωσε το μεγάλο εύρος προτιμήσεων και επιλογών.

συναντηση φιλοθεησ - ψυχικου

Ήρθαν από τη Θήβα με το Renault 4L του 1971 οι Τσοκανής – Ρουμάνης και «έκλεψαν» τη διάκριση και τις εντυπώσεις με τη δυνατότητα που επέδειξαν να μην κάνουν ούτε ένα λάθος στην οριοθετημένη περιήγηση της Φιλοθέης, που οργάνωσε την Κυριακή 12/6 η ORCA.

old school meeting

Για δεύτερη στη συνέχεια χρονιά, έγινε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου η έκθεση των Ιστορικών Αμερικανικών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών της ORCA, ταυτόχρονα με παρουσίαση συγκροτημάτων με επιτυχημένες μουσικές συνθέσεις της ίδιας εποχής.

μαγιατικη Συναντηση

Σε μια σύναξη των φίλων της ORCA

Με απρόσμενη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 8/5 η Β’ Μαγιάτικη Συνάντηση με Ιστορικά Αυτοκίνητα, που διοργάνωσε η ORCA με την έγκριση της Ε.Ο ΦΙΛΠΑ. Αυτή τη φορά είχαν επιλεγεί και είχαν κλεισθεί τα Αστέρια της Γλυφάδας, στη γνωστή θαυμάσια και αριστοκρατική παραδοσιακή θέση του Σαρωνικού, όπου με την «συμπαράσταση» του καιρού 61 οδηγοί – κάτοχοι Ιστορικών Αυτοκινήτων – έσπευσαν να προσφέρουν στα αγαπημένα αυτοκίνητά τους (!) τη δυνατότητα να λάμψουν καθαρά και ακτινοβόλα κάτω από τον Αττικό ήλιο.

αθηναΙκο ραλλυ

Η 17 ετών λαμπερή διαδρομή του Αθηναϊκού Ράλλυ της ORCA και η ακόμη μεγαλύτερης διάρκειας (και τίτλων) ατομική αγωνιστική καριέρα του Γιώργου Κίκιζα συνδεθήκανε κατά άριστο τρόπο και δημιούργησαν ένα επικό αποτέλεσμα, με το πλήρωμα Γιώργος Κίκιζας – Θόδωρος Χάδιος να κατακτούν τη νίκη χωρίς ούτε έναν βαθμό ποινής, κάτι εντελώς σπάνιο.

Γαλλικη συναντηση

Σ’ αυτήν μετείχαν 42 Αυτοκίνητα (ρεκόρ), άλλων εποχών, όπως και 7 Μοτό ( ρεκόρ ) κατασκευής 100 και πλέον ετών. Στη γιορτή που χαρακτηρίσθηκε από μια απίστευτη κοσμοσυρροή, καθώς όλοι ήθελαν να χαρούν τον ήλιο και τα μοναδικά εκθέματα. Πέρα από το θαυμάσιο σύνολο των Ιστορικών αυτοκίνητων την έκπληξη της ημέρας αποτέλεσε η παρουσίαση του νεότατου και τόσο κομψού Peugeot 208 (κατασκευής 2016) που για πρώτη φορά εκτέθηκε στην Ελλάδα. Είναι ένα δυναμικό μικρό αυτοκίνητο με κάθε στοιχείο και χαρακτηριστικό για τις ανάγκες σύγχρονης οδήγησης.


2015

2η συναντηση διχρονων αυτ/των και μοτοσυκλετων

Εντυπωσιακά οχήματα αλλοτινών εποχών παρουσιάσθηκαν στην Β’ Ετήσια Έκθεση Δίχρονων Οχημάτων, την οποία διοργάνωσε η Λέσχη ORCA στον ευρύτατο χώρο του Resort Βάρκιζας.


Συνολικά 27 οχήματα από τις εποχές προ του Α’ αλλά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, γνώρισαν τον θαυμασμό των πολυπληθών φίλων των Retro-Classics φίλων Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών, που κατασκευάσθηκαν με μοτέρ «2 χρόνων» λειτουργίας.

USA Retro – Classics

Τα θαυμάσια ‘’ Retro – Classics Made in USA ‘’ Ιστορικά Αυτοκίνητα των δεκαετιών , ’50, ’60 και ’70 παρατεταγμένα στην Πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου πρόλαβαν να θαυμαστούν από χιλιάδες επισκέπτες. Ήταν όλα τους μία προσπάθεια της ORCA με τη συνεργασία βεβαίως του Forum των Detroit Cruisers GR, όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από απομακρισμένες περιοχές.

Β' εκδηλωση φιλοθεησ ψυχικου

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση της 2ης εκδήλωσης – επίδειξης Κλασσικών Αυτοκινήτων Φιλόθεης – Ψυχικού της δραστήριας λέσχης ORCA. Που είχε και την στήριξη του τοπικού Δήμου. Συμμετείχαν 33 ιστορικά αυτοκίνητα, σε μία διαδρομή 11 χλμ. στα όρια του Δήμου. Πρώτευσαν οι Δάνος – Μπαλάκου με Fiat 127 και 29 βαθμούς ποινής. Ακολούθησαν οι Δημητρόπουλος – Κουλούρης με Citroen 2CV και 42 βαθμούς. Τρίτοι ήταν οι Κρητικός – Καρανάσος με Lancia Fulvia και 49 βαθμούς. Κοντά τους τέταρτοι οι Τσογκανής – Δέλιος με Renault 4L και 53 βαθμούς. Πρώτο γυναικείο πλήρωμα οι Μάνθου – Αγγελοπούλου με Citroen 2 CV. Η ORCA ευχαριστεί ιδιαίτερα την Ελληνική Λέσχη Φίλων Fiat 500 & Συναφή για την εντυπωσιακή συμμετοχή της, από τις οποίες υπήρξαν σημαντικές διακρίσεις.

παρουσιαση retro classics

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η προγραμματισμένη παρουσίαση της Έκθεσης Retro Classics στις 8 Ιουνίου στην ΟΡΚΑ.Η παρουσίαση είχε ως σκοπό να προυσιάσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα Ιστορικά Αυτοκίνητα στην Κεντρική Ευρώπη. Ο φίλος και μέλος της ΟΡΚΑ Παναγιώτης Τσιρώνης, μαζί με μια μικρή παρέα φίλων των Ιστορικών Αυτοκινήτων ταξίδευσε στο τέλος του περασμένου Μαρτίου στη Γερμανία και επισκέφθηκε την 15η Έκθεση Κλασσικών Αυτοκινήτων της Στουτγάρδης. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του έλαβε πολλές εικόνες τις οποίες είχε την καλοσύνη να παρουσιάσει στην Λέσχη. Ο Παναγιώτης Τσιρώνης, όχι μόνο έδειξε εικόνες, αλλά ανέλυσε, αφηγήθηκε, περιέγραψε και γενικά προσέφερε μία πλουραλιστική ενημέρωση για όλα και σε όλους.

μαγιατικη συναντηση

Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε, από τη Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου ORCA, η «Μαγιάτικη Συνάντηση» στον Άλιμο.Ήταν μία απλή Κυριακάτικη βόλτα για καφέ στον Άλιμο Παλαιού Φαλήρου, στους άνετους χώρους στάθμευσης και τις θαυμάσιες βεράντες του «Kitchen Bar». Για την όλη οργανωτική προσπάθεια και τη ρύθμιση των λεπτομερειών που δημιούργησαν ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο πρωινό, εκφράστηκαν οι ευχαριστίες προς τον Ειδικό Γραμματέα, Νίκο Καμολίνο, που ηγήθηκε, τον Αντιπρόεδρο Χρήστο Ντάγκαλο, τον τεχνικό σύμβουλο της ORCA, Θανάση Ράντο και φυσικά τον ταμία Νίκο Σπυριδάκη, που πάντα βρίσκεται στο κέντρο κάθε προσπάθειας. Μετά το τέλος της συνάντησης, όλοι οι παριστάμενοι έλαβαν από την ORCA αναμνηστικά.

16Ο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΡΑΛΛΥ

Το Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων 2015 της Ομοσπονδίας, άρχισε με μια πρώτης γραμμής, έκπληξη. Ο Θεμιστοκλής Κονταράτος ως οδηγός και ο Ιούλιος Ιατρίδης, στο δύσκολο πόστο του συνοδηγού – οδηγητή, κέρδισαν τον αγώνα επιβληθέντες γνωστών, ικανών και με τίτλους πληρωμάτων.

6η γαλλικη συναντηση

Για 6η στη συνέχεια χρονιά η ORCA φέτος διοργάνωσε την Έκθεση Ιστορικών Γαλλικών Αυτοκινήτων.

Η παρουσίαση έγινε στο θαυμάσιο παραλιακό προάστιο της Βουλιαγμένης με συμμετοχή 42 εκλεκτών αυτοκινήτων Αντίκα, όλα κατασκευασμένα τουλάχιστον προ 30 ετών.


2014

To 15o Αθηναϊκό Ράλλυ ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

ΛΑΜΠΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ – ΨΥΧΙΚΟΥ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η καθιερωθείσα από φέτος ετήσια εκδήλωση της λέσχης μας. Με την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού και φυσικά του Οργανισμού ΟΚΑΠΑ που καλύπτει τον τομέα Αθλητισμού. Αφετηρία και τερματισμό είχε την πρώτη Πλατεία Ψυχικού και μετείχαν 27 αυτοκίνητα. Σε μια μορφή παρουσίασης των παλαιών άριστων μοντέλων, αλλά και ζωντανής δράσης, τα μετέχοντα πληρώματα έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση 11 χλμ στους δρόμους της Φιλοθέης – Ψυχικού, σε στυλ «μπούκλας» και σε χρόνο 60’. Ταυτόχρονα έπρεπε να ανεύρουν, όσα περισσότερα μπορούσαν από τα 13 ζητούμενα στοιχεία, πάνω στη συγκεκριμένη διαδρομή.  Η Λέσχη μας, μετά τη βράβευση των νικητών απένειμε ειδικές πλακέτες – σε έκφραση ευχαριστιών – τόσο στο Δήμαρχο Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελή Ξυριδάκη, όσο και στην Πρόεδρο του ΟΚΑΠΑ κυρία Λάβδα.